Praktijkondersteuning – Huisartsenpraktijk Timperley – Krommenie
Boterbloemstraat 9 1562RZ Krommenie Tel:075-6287666
Header afbeelding

Praktijkondersteuning

U kunt voor steeds meer zorg bij de huisarts terecht. Zo hebben ze een deel van de ziekenhuiszorg overgenomen. Bijvoorbeeld die voor mensen met een chronische aandoening of psychische klachten. Hiervoor is steeds vaker extra personeel aanwezig, zoals de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner kan u sneller helpen en heeft meer tijd voor u. De huisarts blijft wel altijd verantwoordelijk voor de behandeling en het voorschrijven van medicijnen.

POH-GGZ

POH-GGZ staat voor Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ werkt binnen de huisartsenpraktijk en begeleidt mensen met lichte psychische klachten, zoals piekeren, somberheid, angstklachten of werkstress/ burn-out. Ook bij chronisch psychische klachten die onder controle zijn kun je hulp krijgen van de POH-GGZ.

POH-SOM/Praktijkverpleegkundige

POH-SOM staat voor Praktijk Ondersteuner Hisarts Somatiek. De POH-SOM/praktijkverpleegkundige werkt binnen de huisartsenpraktijk en begleid mensen met een chronische lichamelijke aandoening, zoals diabetes mellitus type 2, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte.